Van gevaarlijke missies met luchtmacht naar eigen bier brouwen: ‘Terug naar Almelo, dat leek me toch iets veiliger…’

ALMELO – Toen de raketten over zijn hoofd vlogen tijdens een militaire missie in Afghanistan, dacht Menno de Braak: het is de hoogste tijd voor iets anders. Hij noemt zich tegenwoordig pastoor van de Almelosche Bierbrouwerij Zwarte Parochie.

Eigen identiteit

De naam Zwarte Parochie werd met zorg gekozen. „Het geeft de band met Almelo goed weer. Het zwart van het zwart-wit van Heracles Almelo bijvoorbeeld. En parochie had ik bedacht omdat er in de gemeente veel rooms-katholieke kerken staan. Parochie staat ook voor een gemeenschap van gelijkgestemden. Zie Zwarte Parochie als een verbindende factor, een stukje eigen identiteit van Almelo, iets om trots op te zijn.”

Lees meer op de site van de Tubantia:

Tags: